Duurzaam ondernemen in Flevoland

We zullen er allemaal aan moeten geloven. Zuiniger omgaan met onze grondstoffen. Er moet veel gebeuren om onze woningen en bedrijven energiezuinig of energieneutraal te maken en om genoeg duurzame energie op te wekken. Maar in Flevoland kunnen we dat.

Er zijn genoeg innovatieve ideeën en projecten om deze problemen op te lossen. Flevoland wil bovendien dé grondstoffenleverancier voor de circulaire economie in 2030 en verder zijn. (Rest)stromen uit de landbouw, bedrijven en huishoudens maken we geschikt voor duurzaam (her)gebruik.  

Ambitie Flevoland - CO₂-Neutraal

Flevolandse Energie Agenda

In 2050 moeten we CO₂-neutraal zijn, ook in Flevoland. Dan moet er nogal wat gebeuren. Dat kan alleen als er draagvlak is en goed wordt samengewerkt.

Om dat voor elkaar te krijgen is de Flevolandse Energieagenda (FEA) in het leven geroepen. Dit netwerk richt zich op het aanjagen en ondersteunen van organisaties bij de ontwikkeling van kennis en projecten die een bijdrage leveren aan de Flevolandse ambities. 

Lees meer over FEA

Duurzame mode - uit het Upcyclecenter

Milieuvriendelijk is de nieuwe norm

Almere is heel vooruitstrevend in het stimuleren van de circulaire economie. Een goed voorbeeld hiervan is Laura Meijering (27). Zij turnt tweedehands materialen en afgedankte kleding om tot hippe kledingstukken. Lees hier haar verhaal. 

Lees hier het verhaal van Laura

De Reimert Groep - van afval tot nieuw bouwmateriaal

Circulariteit

Ruim een halve eeuw nadat de oprichters het avontuur zochten op het nieuwe land, is de Reimert Groep uitgegroeid tot het grootste bouwbedrijf van Flevoland. Duurzaamheid staat bij hen hoog in het vaandel. 'Almere wil graag vooroplopen, ook als het om duurzaamheid gaat. Dat is ook onze ambitie. Het bedrijf focust zich de komende jaren vooral op circulariteit: het opnieuw tot product brengen van afval, bouwstoffen en ander materiaal'.

Lees hier het verhaal van De Reimert Groep

Lidl - grootste duurzame distributiecentrum van Nederland

Met duurzaamheid 't verschil maken

In Almere bouwt Lidl op 160.000 M2 een nieuw distributiecentrum. Niet alleen qua oppervlak is het indrukwekkend, ook qua duurzaamheid overtreft het alle superlatieven: het wordt het grootste duurzame distributiecentrum van Lidl in Nederland. Het gebouw komt op bedrijventerrein Stichtsekant, dat deel uitmaakt van de Logistieke hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde.

Lees hier het verhaal van Lidl

Gelijk-Stroom: - met lef de energietransitie tegemoet

Gezamenlijk regionaal stroom inkopen en verkopen

Gezamenlijk stroom inkopen en weer verkopen in je eigen omgeving? Bij Gelijk-Stroom doen ze dat gewoon. Dit enthousiaste burgerinitiatief draait volledig op vrijwilligers. Met een groot hart voor de toekomst van hun eigen omgeving: de Noordoostpolder. Op dit nieuwe – door mensenhanden gemaakte – land waait het altijd. Gelijk-Stroom zorgt ervoor dat iedereen – ook met een kleine beurs – profiteert van windenergie.

Lees hier het verhaal van Gelijk-Stroom