Duurzaam ondernemen in Flevoland

We zullen er allemaal aan moeten geloven. Zuiniger omgaan met onze grondstoffen. Er moet veel gebeuren om onze woningen en bedrijven energiezuinig of energieneutraal te maken en om genoeg duurzame energie op te wekken. Maar in Flevoland kunnen we dat.

Er zijn genoeg innovatieve ideeën en projecten om deze problemen op te lossen. Flevoland wil bovendien dé grondstoffenleverancier voor de circulaire economie in 2030 en verder zijn. (Rest)stromen uit de landbouw, bedrijven en huishoudens maken we geschikt voor duurzaam (her)gebruik.  

Ambitie Flevoland - CO₂-Neutraal

© InFlevoland
© Orange Creations

Flevolandse Energie Agenda

In 2050 moeten we CO₂-neutraal zijn, ook in Flevoland. Dan moet er nogal wat gebeuren. Dat kan alleen als er draagvlak is en goed wordt samengewerkt.

Om dat voor elkaar te krijgen is de Flevolandse Energieagenda (FEA) in het leven geroepen. Dit netwerk richt zich op het aanjagen en ondersteunen van organisaties bij de ontwikkeling van kennis en projecten die een bijdrage leveren aan de Flevolandse ambities. 

Lees meer over FEA

Duurzame mode - uit het Upcyclecenter

Milieuvriendelijk is de nieuwe norm

Almere is heel vooruitstrevend in het stimuleren van de circulaire economie. Een goed voorbeeld hiervan is Laura Meijering (27). Zij turnt tweedehands materialen en afgedankte kleding om tot hippe kledingstukken. Lees hier haar verhaal. 

Lees hier het verhaal van Laura