Logistiek in Flevoland

Flevoland als logistieke hotspot. Met plaats drie in de Logistieke Hotspot verkiezing 2020 van het Vakblad Logistiek mogen we dat met recht zeggen. Trekkersveld in Zeewolde en Stichtsekant in Almere zijn met Flevokust en Lelystad Airport Businesspark een magneet voor grote internationaal opererende distributiecentra. Veel vierkante meters, voor een betaalbare prijs en dicht bij de Randstad. Het Logistiek Cluster Flevoland is dé broedplaats in de logistieke regio. 

Logistiek Cluster Flevoland - Dé broedplaats

Versterken en verbinden

Wereldwijd kent de logistieke sector een grote groei en Flevoland heeft veel te bieden qua bereikbaarheid, beschikbare ruimte, kennisinfrastructuur en de aanwezige arbeidsmarkt. Logistiek Cluster Flevoland is dé broedplaats in de logistieke regio.

Serge Hollander is de man met de missie om van Logistiek Cluster Flevoland een succes te maken. Als projectmanager zet hij er samen met de regiopartners de schouders onder.

Flevoland als logistieke hotspot
  • Flevoland als logistieke hotspot

'Wij zijn hét cluster dat zich inzet voor de ontwikkeling van toekomstbestendige ondernemingen en talent in de logistieke sector. Daarnaast zetten wij ons in voor een ideale arbeidsmarkt voor de werknemers in deze sector. Ondernemers, overheid en onderwijs slaan in dit cluster de handen ineen om de dynamische logistieke sector in Flevoland te versterken en verder op de kaart te zetten'. 

Lees meer over Logistiek Cluster Flevoland

Familiebedrijf - in Zeewolde

Lokaal verhaal: Electronic Logistics

George de Greef is financieel directeur van Electronic Logistics. In 2015 nam hij samen met zijn broertje Niels het familiebedrijf van hun ouders over. Toen al lag de focus op ‘alles met een stekker’ en logistieke hotspot Zeewolde. ‘Hier is ruimte om te ondernemen en Zeewolde ligt supercentraal. ‘Wijn en televisie gaan prima samen, maar niet in een auto’, zegt onze moeder altijd. We zijn dan ook gespecialiseerd in distributie en warehousing van electronica.’

Lees het verhaal

Veel ruimte - voor vesting

Flevokust Haven

Flevokust Haven is een compleet nieuwe multimodale binnenhaven in Lelystad. De haven is geschikt voor op- en overslag van containers, projectlading en stukgoed. Flevokust Haven is uniek en onderscheidend met ruime mogelijkheden voor XXL kavels, bouwhoogte tot maar liefst 40 meter en hoge milieucategorie. 

Verken de Flevokust Haven
Flevokust Haven en het industrieterrein in Lelystad, Flevoland Flevokust Haven aan de waterzijde in Lelystad, Flevoland

Logistieke hotspots - In Flevoland