Logistiek is HOT in Flevoland

Ruimte. Dat is wat logistieke bedrijven nodig hebben. En ruimte hebben we meer dan genoeg in Flevoland. Niet verwonderlijk dat steeds meer logistieke bedrijven in Almere, Lelystad of Zeewolde neerstrijken. Dat het hier goed toeven is bewijst het uitroepen tot derde logistieke hotsport van Nederland. Daar zijn we trots op en dat gaan we uitbouwen. Vandaar het ontstaan van Logistiek Cluster Flevoland.

Versterken van logistiek in de regio

Het Logistiek Cluster Flevoland werd vorig jaar officieel gelanceerd, een initiatief van de gemeenten Almere, Lelystad en Zeewolde, Hogeschool Windesheim, het ROC van Flevoland, Horizon Flevoland en Win4All – Economic Board Flevoland. Verder wordt het onder meer gesteund door organisaties zoals Lelystad Airport Businesspark en Werkbedrijf Lelystad.

Het Logistiek Cluster Flevoland brengt ondernemers, onderwijs en overheid bij elkaar om nadere invulling te geven aan de Logistieke Hotspot Almere-Lelystad-Zeewolde. De initiatiefnemers willen de logistiek in de regio graag structureel versterken door invulling te geven aan de programmalijnen: Opleiden & Arbeidsmarkt, Innovatie & Business Development, Infrastructuur en Regionale Promotie/Logistieke Hotspot.

Industrie CTI in Lelystad, Flevoland

Samen de schouders eronder

Serge Hollander is de man met de missie om van Logistiek Cluster Flevoland een succes te maken. Als projectmanager zet hij er samen met de regiopartners de schouders onder: “We hebben met de start van het cluster een belangrijke stap gezet in het optimaal faciliteren van de logistiek in deze regio. Wij dragen als Flevolanders de logistiek een warm hart toe. In de beste traditie van de polder zijn partijen hier bereid om samen te werken.”