Ondernemersverhalen

Er zijn genoeg verhalen te vertellen over succesvolle ondernemers. Hoe zij ambitie en lef hebben gecombineerd met innovatie en doorzettingsvermogen. Hoe zij stappen hebben durven zetten. Hebben durven groeien. Dat ging met vallen en opstaan. 

Mike Kastrop: - Talent en passie komen samen

Lokaal verhaal: Classic Mike

In Zeewolde laat ondernemer Mike Kastrop zien dat je succesvol kunt ondernemen en tegelijk sociale impact kunt maken. Met zijn klassieke auto-restauratiebedrijf Classic Mike geeft hij jongeren die extra begeleiding nodig hebben de kans om een vak te leren, te groeien én hun talenten te ontwikkelen.

Lees het verhaal over Classic Mike

Tony Mol - Wonen op een bijzondere manier

Lokaal verhaal: Startblock

‘Als je het goed bekijkt is het een idioot idee. Wie gaat er nou complete woningen in een fabriek assembleren? Wij wel.’ Tony Mol is sinds 2019 directeur van startup Startblock. Zelf noemt hij zich ‘kartrekker’ van het in Emmeloord gevestigde bedrijf dat de oplossing biedt voor het groeiende woningtekort.

Lees het verhaal over Startblock
Een man in de deuropening van een startblock woning in Flevoland Een man kijkt naar buiten vanuit een stoel in een woonkamer van een Startblock woning in Flevoland

Reno Gijsbers - DGTL district geeft ruimte om te groeien

Lokaal verhaal: Toomba Digital Agency

Pas tien jaar geleden stapte Reno de ICT-wereld in. Zijn bureau Extreme Media is inmiddels opgegaan in Toomba en flink gegroeid, nationaal en internationaal. Wordt Flevoland Silicon Valley van Nederland? Nou, de lat ligt wel hoog ja.

Lees het verhaal over Toomba

Eric Ramaekers - Ieder jaar vernieuwen

Lokaal verhaal: pionieren op de zeebodem

Het Europese hoofdkantoor van het wereldwijde fietsmerk Giant staat pal naast de A6. Eric Ramaekers (directeur Giant Europe) is al ruim dertig jaar werkzaam bij Giant. Lees hier zijn verhaal. Een verhaal over pionieren op de voormalige zeebodem, gecombineerd met de liefde voor de fiets. ‘Het blijven natuurlijk twee wielen en een paar trappers, maar de kunst is er om ieder jaar te vernieuwen, te verbeteren.’

Lees het verhaal over Giant

Wim van Wageningen - Bokkenvlees op de markt

Lokaal verhaal: Vooruit met de geitenbok

Wim runt samen met zijn broer Jeroen een melkgeitenhouderij ‘Caprihoeve’, een bedrijf aan de Visvijverweg in Lelystad waar zo’n 2500 geiten gemolken worden. De praktisch ingestelde Jeroen is voornamelijk op stal te vinden en Wim is de ondernemer van het duo. Zo is hij onder andere nauw betrokken bij ‘Vooruit met de geitenbok’, een project waarbij wordt onderzocht hoe bokkenvlees op de markt kan worden gebracht.

Lees het verhaal van Wim

George de Greef - Uitblinker in vervoer

Lokaal verhaal: Electronic Logistics

‘Iedereen kan goederen van A naar B vervoeren. De manier waarop je dat doet is vooral belangrijk. Electronic Logistics wil uitblinken in de opslag en het vervoer van schade- en diefstalgevoelige producten. In 2021 bedienen we de hele Benelux vanuit ons nieuwe, gecertificeerde warehouse in Zeewolde.’

Lees over Electronic Logistics