Werken in de techniek in Flevoland

Werken in de techniek is leuk! Technische banen zijn er overal, ook in Flevoland. In de bouw, de industrie, landbouw, scheepvaart en scheepsbouw, noem maar op. Techniek is overal in Flevoland, we kunnen niet zonder. Er is van alles te doen. Super uitdagend om daar jouw steentje aan bij te dragen!  

NOP - Innovatief in techniek

Innovatie Cluster Noordoostpolder

Het Innovatiecluster Noordoostpolder bestaat uit een groep bedrijven die de handen ineengeslagen hebben om samen te leren en te innoveren. Het doel is dat meer scholieren en studenten kiezen voor techniek omdat ze dat gaaf vinden. De leden van het cluster willen dat hun huidige medewerkers zich continu ontwikkelen en blijven leren. Samen kennis opdoen rondom Smart Industry en laten zien dat de Noordoostpolder een innovatieve regio is!

Bekijk de vacatures
Het Innovatiecluster Noordoostpolder bestaat uit een groep bedrijven die de handen ineengeslagen hebben om samen te leren en te innoveren. Het Innovatiecluster Noordoostpolder bestaat uit een groep bedrijven die de handen ineengeslagen hebben om samen te leren en te innoveren.

Metaal

Frezen, tappen, boren en slijpen. Lassen, solderen, smeden en gieten. Kun jij goed omgaan met gereedschap en kun je heel precies werken? Dan is werken in de metaal helemaal jouw ding. Er wordt zoveel gemaakt met metaal, dus er is voor iedereen wel wat te doen. Zeker in Flevoland.  

MBO opleidingen - Techniek

HBO opleiding - Techniek

Hogeschool Windesheim

Windesheim heeft een ruim aanbod aan opleidingen op het gebied van techniek, zowel bachelor en Associate degree als voltijd en deeltijd. Ben jij technisch, creatief, ondernemend en een probleemoplosser? Bekijk dan de website voor uitgebreide informatie over de verschillende opleidingen. 

Hogeschool Windesheim is - door de aanwezigheid van een groot aantal lectoraten - bij uitstek toegerust om met praktijkgericht onderzoek bij te dragen aan de aanpak van vraagstukken. Denk aan de energietransitie, het klimaat en allerlei uitdagingen binnen de zorg, het onderwijs of het bedrijfsleven. Het onderzoek wordt uitgevoerd samen met partners uit de praktijk.

Meer info over Windesheim
Gebouw van Windesheim Flevoland

Maritiem

De maritieme sector in Flevoland is heel divers. In de scheepsbouw is van alles te doen als het gaat om het bouwen schepen. Maar die moeten ook onderhouden worden. En je kan natuurlijk ook werken op een schip, of op het water. Dat kan ook weer op zoveel verschillende manieren. Ontdek jouw kansen in de Flevolandse maritieme sector. Een zee aan mogelijkheden! 

Opleidingen en werken - Maritiem

De agrofood sector - Gezond en veilig voedsel produceren

Agro

De agrofood sector is misschien wel de belangrijkste economische sector van Flevoland. Daarom hebben we hier ook goede agrarische opleidingen. De agrofood sector is enorm innovatief. Waar altijd wel wat nieuws ontwikkeld wordt. We zijn toonaangevend als het gaat om gezond en veilig voedsel produceren. En we zitten in Flevoland te springen om mensen die daaraan mee willen werken. De agrofood sector is er breed genoeg voor. Je vindt er niet alleen banen in de techniek maar bijvoorbeeld ook in de handel, logistiek en ict.  

Lees meer over werken in de Agrofood sector
Poten van aardappelen met een tractor in Flevoland Close-up van wortels in landbouwgrond in Flevoland