Cultuur in Flevoland

Flevoland heeft volop ruimte voor kunst en cultuur. Er is hier voldoende te beleven voor jong en oud. Ook als je kunst en cultuur wilt maken, zijn hier genoeg mogelijkheden. Voor iedereen is er ruimte om zijn of haar eigen verhaal te vertellen.

Flevoland - Een tentoonstelling op zich

Bijzondere architectuur

Je zou het zo niet zeggen, maar Flevoland is eigenlijk al een tentoonstelling op zich. Almere staat bol van de bijzondere architectuur. Wereldberoemde architecten hebben hier hun sporen nagelaten.

En we hebben LandArt. Landschapskunstwerken die je zomaar overal in het Flevolandse landschap tegenkomt. Dus voor kunst en cultuur hoef je zeker niet alleen naar de grote stad.

Lees meer over architectuur in Flevoland
Het bosrijk gebied De Groene Kathedraal van Land Art Almere in Flevoland Uitzicht over een woonlaag boven Almere Centrum met hoogbouw woningen in Flevoland

Wist je dat...

..onze Land Art de provincie Flevoland de Columbus Travel Award voor dé binnenlandse reisbestemming van het jaar 2022 heeft bezorgd?

Podcasts - LandArt Luisterweekend

Kunstjournalist Luuk Heezen ging voor het Land Art Luisterweekend 2020 op zoek naar de mooiste verhalen over de monumentale landschapskunstwerken van Flevoland. De uitzendingen die toen live werden uitgezonden, kun je hier alsnog beluisteren.

Ga hier naar de podcasts

Broedplaats - voor muzikaal talent

Poppodia

Ali B, Glennis Grace, Edsilia Rombley. Ze komen allemaal uit Flevoland. Flevoland is een broedplaats voor muzikaal talent. Ontdek Flevolands nieuwste talenten en andere artiesten op de Flevolandse poppodia, zoals de Meester in Almere of Corneel in Lelystad.

Publiek vol mensen tijdens het festival Wildeburg in Flevoland Optreden van een zangeres met band voor publiek tijdens Wijland Festival in Flevoland

Meer cultuur in Flevoland

Van verjaardagsfeest - naar gerespecteerd festival

Lokaal verhaal: Polderfest

Wat begon als een verjaardagsfeest voor vrienden groeide in tien jaar uit tot een gerespecteerd festival: Polderfest. Mark Zonderland en Daniel Siegers (32) misten namelijk één ding toen ze opgroeiden in Flevoland: uitgaan. Nu tien jaar later bezoeken ruim 2.200 feestgangers jaarlijks Polderfest. En waar eerst nog 95 procent van de bezoekers uit Flevoland kwam, komen ze nu uit alle delen van het land.

Lees het verhaal

De dansschool - voor Flevolands danstalent

Lokaal verhaal: Next Move

Wanneer dansen je lust in je leven is, zit je in Flevoland goed. Naast diverse danscholen is er ook Next Move, de dansklas voor echt talent. Bij Next Move krijgen gepassioneerde dansers tussen de 12 en 21 jaar de kans zich verder te ontwikkelen. Ze verdiepen zich in verschillende danstechnieken, ontdekken waar hun talenten liggen, delen hun passie en plezier met gelijkgestemden en verbreden hun horizon. Het is een mooie voorbereiding op een dansvakopleiding en wordt gevolgd naast de reguliere danslessen.

Lees het verhaal

Werelderfgoed - Schokland

Lokaal verhaal: Verborgen verleden

‘Schokland is één van de vier Flevolandse watericonen, naast Batavialand, Urk en het Waterloopbos. Zo neemt ook Flevoland deel aan Nederland Waterland en zetten we de pareltjes van Nederland Waterland op de kaart.’

Ontdek de geschiedenis van Flevoland en de eeuwige strijd tegen het water in Museum Schokland. Of ga nog verder terug in de tijd en lees het verhaal van Wim de Graaf over de nabij gelegen Gesteentetuin met zwerfstenen die hier ongeveer 150.000 jaar geleden tijdens de voorlaatste ijstijd zijn beland. Beleef hier de historie van de prehistorie tot nu.

Lees het verhaal