Water en Wonen

Houd je van water dan is Flevoland een heerlijke plek om te wonen. Je kunt hier op diverse plekken aan het water wonen. Zowel binnen de stad aan plassen en grachten, als aan de grotere wateren zoals het Veluwemeer, IJsselmeer of IJmeer. Een heerlijke woonplek ook als je van watersport houdt. Zeilen, surfen, kanoen, suppen. Welke watersport kun je hier eigenlijk niet doen. 

Wonen op het Water - woonboot Lelystad

Midden in de natuur. Verscholen tussen het groen. In de nieuwbouwwijk Warande, aan de zuidrand van Lelystad, liggen in totaal acht drijvende woningen aan de Torenvalktocht. In één van deze woningen wonen Rien de Kloet en Marianne Kramer die nog iedere dag het vakantiegevoel ervaren. 

Lees hier het verhaal van Marianne en Rien

Lilian de Geus

‘Flevoland voelt nog altijd aan als thuiskomen. Bij mijn ouders, mijn broer en bij Almere Centraal, de windsurfclub waar het allemaal begonnen is’. Lilian de Geus groeit op in Almere, voetbalt er op hoog niveau, maar kiest op haar 18e toch voor windsurfen. Sindsdien reist ze de hele wereld over en wint vele races, één EK en drie WK’s. Lilian droomt nog steeds van Olympisch goud, misschien straks in Frankrijk.

Lees hier het verhaal van Lilian

Wonen in groen en waterrijk Almere

Na een lange werkdag stapt Miriam Appelman zó vanaf haar tuin in haar sloep. Koude pastasalade mee en lekker een rondje door het waterrijke Almere varen. ‘Nu is het de tijd van de jonge zwaantjes en eendjes, de meerkoetjes die aan het broeden zijn. Prachtig om te zien. Op het water voelt de natuur heel dichtbij.’

Lees het verhaal van Miriam

Wonen aan het Wolderwijd

Vanuit zijn woonkamer heeft hij eindeloos zicht over het water met prachtige wolkenluchten. Wat voor weer het ook is het uitzicht is altijd magnifiek. Randolf Kobus woont als fanatieke watersporter op de perfecte plek: aan de Pluuthaven in Zeewolde. ‘Weet je wat zo leuk is? Flevoland is de enige provincie waar je een rondje omheen kunt varen.’ Voor wie van een uitdaging houdt: dat kan zelfs in één dag. 

Lees hier het verhaal van Randolf

Vakantie op het water

Vakantie houden op het water? Dat kan in een super-de-luxe drijvende villa in jachthaven De Eemhof in Zeewolde. Binnen een paar stappen verlaat je de wal en stap je aan boord van een luxe, drijvende villa aan het Eemmeer. ‘Dat is de charme van hier vakantie vieren’, zegt manager Rikkert Zijl van Jachthaven Eemhof in Zeewolde. ‘Je bent even helemaal weg van de bewoonde wereld. Midden in de natuur. 

Lees hier het verhaal over vakantie vieren op het water

Water & Lelystad

Water & Almere