In Flevoland is het heerlijk wonen

Hier is nog van alles mogelijk. Of je nu wilt wonen in de natuur, wonen aan het water, of wonen in de stad. Het is zelfs mogelijk om je eigen huis te bouwen in Flevoland. De mogelijkheden zijn enorm. Almere en Lelystad hebben je veel te bieden, maar laat je ook verrassen door dorpse karakter van de andere Flevolandse gemeenten.

Stedelijk Wonen - met alle faciliteiten dichtbij

Diliane uit Lelystad

Diliane woont met haar vriend en hun dochtertje in Hanzepark in Lelystad. Een ruim opgezette nieuwbouwwijk in jaren ’30-stijl met Dudok-architectuur. Waar jong en oud en mensen met verschillende nationaliteiten wonen. ‘Het was natuurlijk in het begin echt wel even wennen’, bekent Diliane. ‘Amsterdam is een drukke stad met volop mogelijkheden om uit te gaan. En ja, dat is in Lelystad natuurlijk anders. Maar je hebt hier weer heel andere dingen die je elders niet vindt.’

Lees hier het hele verhaal van Diliane

Wonen - in Flevoland

Wonen - in de 6 gemeenten

Waar wil jij wonen?

Flevoland bestaat uit 6 gemeenten. We hebben zelfs de jongste gemeente van Nederland, Zeewolde. Iedere gemeente heeft z’n eigen identiteit. De verschillen onderling zijn soms groot. Een polderstad als Almere bijvoorbeeld met een zee aan voorzieningen tegenover een polderdorp als Ens voor rust en ruimte. Maar wat je ook zoekt, je vindt het in Flevoland.

De gemeenten
Woningen bij het water in Almere, Flevoland