Duurzaam wonen in Flevoland

De wereldwijde ambitie om duurzaam om te gaan met onze energiebronnen biedt kansen. We doen er dan ook alles aan om onze woningen energiezuinig of neutraal te maken en duurzame energie op te wekken. Flevoland loopt hier als innovatieve provincie graag in voorop.

Wil jij graag milieuvriendelijk en duurzaam wonen? In Flevoland kan het. Veel nieuwbouwprojecten maken al veelvuldig gebruik van duurzame materialen, warmtepompen, zonneboilers en zonnepanelen.

Zeewolde - Onderhoudsvrij wonen

Bergkwartier Hoog

Bergkwartier Hoog in Zeewolde is zo’n milieuvriendelijke woonwijk. Door de combinatie van een centraal warmtenetwerk en zonnepanelen is er nauwelijks CO2-uitstoot. De bij de bouw gebruikte duurzame materialen zorgen er bovendien voor dat je nauwelijks omkijken hebt naar onderhoud.

Meer info over wonen in Bergkwartier Hoog
Overzicht van nieuwbouw met groen en parkeerplaatsen bij Wonen op  Nivo in Flevoland Rijtjeswoningen, nieuwbouw met parkeerplaatsen van Wonen op  Nivo in Flevoland

Almere/Zeewolde - Energieneutraal wonen

Oosterwold

Duurzaamheid in Flevoland staat bij meerdere woon-projecten voorop. Denk aan De Buitenkans en Larense Veld in Almere. Of Oosterwold, het landschap van initiatieven in Almere/Zeewolde, is uniek in Nederland. Je bouwt hier je eigen huis dat helemaal zelfvoorzienend is. Zo ben je verantwoordelijk voor waterbeheer, afvalwaterverwerking en energievoorziening. En dat gebeurt zo veel mogelijk duurzaam.  

Alles over wonen in Oosterwold
Woning in Oosterwold met een man en een kat in de tuin in Almere, Flevoland Wandelen door de natuur op de Buitenplaats in Oosterwold in Almere, Flevoland

Marknesse - Kant en klare woningen uit de fabriek

Startblock-woning

Binnen Flevoland wordt door verschillende bedrijven gewerkt aan nieuwe innovatieve woonconcepten zoals tiny houses en wooncontainers. Een voorbeeld hiervan is de Startblock-woning.

Benieuwd? De eerste exemplaren kun je binnenkort bekijken en bewonen in Marknesse. De Startblock-woning heeft een oppervlakte van 60m2, is gemaakt uit één stuk en bedoeld voor één- of tweepersoonshuishoudens.

Ontdek de StartBlock-woningen
Vooraanzicht van Startblock woningen in Marknesse, Flevoland De woonkamer van een Startblock woning in Marknesse, Flevoland De keuken van een Startblock woning in Marknesse, Flevoland