Ondernemen in Flevoland

Bekijk het verhaal van Weforsea Shipping

Ondernemers vinden in Flevoland de ruimte om hun ambities waar te maken. Ze hebben een hands on-mentaliteit, aanpakken zit de Flevolanders nu eenmaal in het bloed. Lef om zaken anders dan anderen te doen. Durven te experimenteren, eigenzinnig en innovatief te zijn.  

Ondernemers aan het woord - Voorspellende software is volgens Weforsea de toekomst

Urk. Een eeuwenoud vissersdorp in het piepjonge, door mensenhanden gemaakte Flevoland. De plek waar puur ambacht en technologie samensmelten. Louwe Post was visserman, maar legde op zee de basis voor zijn bedrijven: Post Consultancy, Weforsea Crowdfunding en Weforsea Shipping. ‘De toekomst voor de visserij? Data zichtbaar maken met sensoren.’

Lees hier het verhaal over Weforsea Shipping

Urk - Voordelen van ondernemen in Urk

Urk is onlosmakelijk verbonden met de visserij. Urk heeft de grootste vissersvloot van Nederland en daaraan gekoppeld de grootste visverwerkende industrie. Visverwerking, wharehousing en transport zorgen dat de producten vanuit Urk over de hele wereld terechtkomen. 

In het kielzog van de visindustrie is de maritieme sector uitgegroeid tot een belangrijke pijler van de Urker economie. Voorheen werden er alleen kotters gebouwd, maar tegenwoordig varen de meest geavanceerd schepen de Urker haven uit. Het maritieme cluster groeit in rap tempo, waarbij de ontwikkeling van een nieuwe buitendijkse haven en binnendijks bedrijventerrein onmisbaar is: Port of Urk. Naast de visserij doet Urk het ook goed in andere sectoren zoals de bouw, ICT en dienstverlening. Maar ook detailhandel, horeca en toerisme floreren nog altijd.

Meer ondernemen in Urk

Groeien - In Flevoland