Kansen en mogelijkheden om te groeien

Ondernemers vinden in Flevoland de ruimte om hun ambities waar te maken. Ze hebben een hands on-mentaliteit, aanpakken zit de Flevolanders nu eenmaal in het bloed. Lef om zaken anders dan anderen te doen. Durven te experimenteren, eigenzinnig en innovatief te zijn.  

Odd.Bot - ontwikkelde een robot die onkruid verwijdert

Een schoon en duurzaam alternatief tegen onkruid

Onkruid. Boeren gaan dit veelal te lijf met chemische bestrijdingsmiddelen zoals herbiciden of verwijderen het met de hand (biologische boeren). De Weed Whacker van Odd.Bot is een duurzaam alternatief tegen onkruid. ‘Deze robot brengt met camera’s elk individueel plantje in de rijen zelf in beeld en verwijdert het.

Lees hier het verhaal van de Weed Whacker

Boerderij van de toekomst - proeftuin voor de akkerbouw

Silicon Valley op akkerbouwgebied

Flevoland is nog altijd een belangrijk landbouwgebied. Verreweg de meeste aardappelen, peen, uien, bieten, tarwe en gerst die in de supermarkt liggen, komen van Flevolandse bodem. Niet voor niets wordt er in Flevoland op akkerbouwgebied zo veel geïnnoveerd. De Boerderij van de Toekomst is een proeftuin voor de Nederlandse akkerbouw en laat zien wat er allemaal mogelijk is om een goede balans te creëren tussen natuur en landschap.

Lees hier het verhaal over de Boerderij van de Toekomst

De Smart Innovation Hub

De Smart Innovation Hub in Almere biedt innovatieve Flevolandse ondernemers, onderwijsinstellingen, regionale overheden en studenten een plek om elkaar te ontmoeten. Dit initiatief wordt ondersteund door Horizon Flevoland en gemanaged door Manuela Krull-Mancinelli.

Naast werkplekken krijgen start-ups zoals Odd.Bott ook extra’s aangeboden zoals extra publiciteit, interessante bijeenkomsten en de mogelijkheid om van gedachte te wisselen met andere innovatieve ondernemers. En samen met Odd.Bot wordt er waarschijnlijk binnenkort een hackathon georganiseerd. Dat is een evenement waarbij deelnemers in teams non-stop bezig gaan om binnen een korte tijd oplossingen voor aangereikte casussen te bedenken.

Meer informatie over de Smart Innovation Hub

Groeien - In Flevoland