ICT in Flevoland

ICT in Flevoland ontwikkelt zich razendsnel. Hier is altijd ruimte voor nieuwe ideeën en initiatieven. Flevolandse ICT-professionals zien altijd kansen. Flevoland investeert in ICT om samenwerking te bevorderen zodat er een sterke ICT-sector ontstaat. Samen bouwen aan een digitale toekomst.

Slimme software uit Flevoland - verbindt bouwplaats met kantoor

VanMeijel Automatisering

Frans van Meijel werkte op betonnen platforms van Schiphol en daar kwam veel handwerk bij kijken. Dat kan anders dacht hij. Vanaf zijn zolderkamer bedacht hij in 1987 een softwarepakket dat papier en rekenmachine overbodig maakte voor het maken van calculaties in de grond-, weg- en waterbouw. Nu 30 jaar later zetten zijn zoons Theo en Peter van Meijel het werk van hun te vroeg overleden vader voort. Een verhaal over innovatie, durf en kansen zien. 

Lees hier hun verhaal

Ruimte om te ondernemen - in design, development en intelligence

Toomba Digital Agency

ICT-ondernemer Reno Gijsbers woont en werkt in Lelystad. Voor zijn Toomba is het DGTL District een ideale omgeving om te groeien dankzij een groot zakelijk netwerk. ‘Flevoland heeft voor mij alle potentie om te ondernemen. Er is genoeg business te doen, mede dankzij het aantrekkelijke vestigingsklimaat'.

Lees Reno's verhaal

Flevolands ICT-platform - Silicon Valley van Nederland

DGTL District

Alle ICT-specialisten samen op één plek. Dat is DGTL District Flevoland.  Een baanbrekende samenwerking tussen innovatie en educatie. We noemen het ook wel: the future. Maak jij al onderdeel uit van de toekomst? DGTL District investeert in persoonlijke groei en carrièremogelijkheden. Samen laten zij zien dat Flevoland barst van de toffe ICT-bedrijven.

Ontdek meer over DGTL
Alle ICT-specialisten samen op één plek. Dat is DGTL District Flevoland.  Een baanbrekende samenwerking tussen innovatie en educatie. We noemen het ook wel: the future. Maak jij al onderdeel uit van de toekomst? DGTL District investeert in persoonlijke groei en carrièremogelijkheden. Samen laten zij zien dat Flevoland barst van de toffe ICT-bedrijven. Alle ICT-specialisten samen op één plek. Dat is DGTL District Flevoland.  Een baanbrekende samenwerking tussen innovatie en educatie. We noemen het ook wel: the future. Maak jij al onderdeel uit van de toekomst? DGTL District investeert in persoonlijke groei en carrièremogelijkheden. Samen laten zij zien dat Flevoland barst van de toffe ICT-bedrijven.

Ontmoetingsplek - voor innovatieve ondernemers

Smart Innovation Hub

De Smart Innovation Hub in Almere biedt innovatieve Flevolandse ondernemers, onderwijsinstellingen, regionale overheden en studenten een plek om elkaar te ontmoeten. Dit initiatief wordt ondersteund door Horizon Flevoland en gemanaged door Manuela Krull-Mancinelli.

Naast werkplekken krijgen start-ups zoals Odd.Bot, die een robot 'weed whacker' heeft ontwikkeld, ook extra’s aangeboden zoals extra publiciteit, interessante bijeenkomsten en de mogelijkheid om van gedachte te wisselen met andere innovatieve ondernemers. En samen met Odd.Bot wordt er waarschijnlijk binnenkort een hackathon georganiseerd. Dat is een evenement waarbij deelnemers in teams non-stop bezig gaan om binnen een korte tijd oplossingen voor aangereikte casussen te bedenken.

Lees hier het verhaal van Odd.Bot