Water en Werken

Water is onlosmakelijk verbonden met Flevoland. Voor de inpoldering was Urk afhankelijk van het water vanwege de visserij. En je vindt er nog steeds veel watergebonden bedrijvigheid, zoals ABC Woonboten. Maar niet alleen op Urk. In heel Flevoland bruist het van de bedrijvigheid, op en aan het water. Dankzij die ideale ligging aan het water zie je ook in steden als Almere en Lelystad en langs de randen van Flevoland veel bedrijven gericht op water, zoals jachthavens, zeilscholen en natuurlijk botenbouwers.

Waterwoningen populair

Wonen op het water is populairder dan ooit. En dat merken ze ook bij ABC Waterwoningen op Urk. In een grote overdekte bedrijfshal worden de waterwoningen in geconditioneerde ruimtes geheel binnen afgebouwd. Het pand ligt aan het kanaal en via de Urkersluis varen de afgebouwde woonarken via het IJsselmeer naar hun nieuwe eigenaar. 

Lees hier het verhaal van ABC Waterwoningen

Marco Boone en Robbert-Jan van Velzen over windfoilen

Meters onder zeeniveau ontstond een nieuwe samenleving. De ruige Zuiderzee maakte plaats voor land. Man-made land. Door mensenhanden gemaakt. Met nog altijd volop ruimte om heerlijk te wonen midden in het groen. Rust, ruimte en vooral … bruisend water. Waar je ook bent. Marco Boone en Robbert-Jan van Velzen (WSV Almere Centraal) ervaren met windfoilen absolute vrijheid.

Lees het verhaal van Marco en Robbert-Jan

Meebouwen aan superjachten

Wordt er ergens ter wereld een superjacht gebouwd? Grote kans dat de deuren en luiken uit Emmeloord komen. Alles bij Vabo ademt maritiem. Het bedrijf past composiet toe in de meest uiteenlopende schepen. Van de kleinere (20-25 meter) tot de allergrootste jachten ter wereld van maar liefst 40 tot 160 meter. En vergeet de grijze schepen niet: de marine.

Lees hier het verhaal van VABO uit Emmeloord

Water & Lelystad

Water & Almere