Dutch Water Week

Gedeputeerde Harold Hofstra: 'Water is onderdeel van het DNA van Flevoland. Het zit in ons verleden, ons heden en onze toekomst. The future is water. We zijn een provincie die zichzelf blijft ontwikkelen. Dat zie je ook terug in de watersport: er worden constant nieuwe dingen ondernomen en bedacht. Kijk maar eens naar de nieuwe watersport eFoilen, die je tijdens Dutch Water Week kunt uitproberen. Het mooie daarvan vind ik dat je goed kunt spelen met de elementen water en wind. Ik zit zelf regelmatig op een zeilboot. Heerlijk vind ik dat: op het water voel ik een serene rust en zijn de mogelijk heden van waar je naartoe gaat eindeloos. Flevoland heeft genoeg verborgen parels. Het fantastische van Dutch Water Week is dat je onze provincie op een nieuwe manier kunt verkennen. Dus: ervaar hoe mooi watersport is en ontdek de pracht van Flevoland!'

Ga mee op kanosafari - 28 mei & 4 juni

In Almere kan het!

Kanoën in een natuurgebied terwijl je meer te horen krijgt over al het moois dat je ziet – in Almere kan het! Op zaterdag 28 mei en zaterdag 4 juni kun je op kano-excursie door het Kromslootpark. Boswachter Amy Zeeman (24) kent het natuurgebied op haar duimpje en vertelt je tijdens het kanoën alles wat je wil weten over de unieke plek. Reserveer hier je tickets.

Lees hier het verhaal van Amy Zeeman

Sportvrouw - Lilian de Geus

Ik ga voor goud

‘Flevoland voelt nog altijd aan als thuiskomen. Bij mijn ouders, mijn broer en bij Almere Centraal, de windsurfclub waar het allemaal begonnen is’. Lilian de Geus groeit op in Almere, voetbalt er op hoog niveau, maar kiest op haar 18e toch voor windsurfen. Sindsdien reist ze de hele wereld over en wint vele races, één EK en twee WK’s. Nu droomt Lilian van Olympisch goud, straks in Tokyo.

Lees hier het verhaal van Lilian de Geus

Dutch Water Week - Special

Een ode aan watersport

Van Nederlandse kampioenschappen zeilen in verschillende klassen tot een kanotocht door het natuurgebied van Kromslootpark in Almere; er is genoeg te doen, zien en beleven. In de Dutch Water Week special is niet alleen het programma van alle activiteiten te lezen, maar ook mooie en inspirerende verhalen.

Lees hier de Dutch Water Week special

Sportevenementen - Sporten in Flevoland

Kijken of meedoen

Jaarlijks worden veel sportevenementen in Flevoland georganiseerd die duizenden bezoekers en deelnemers trekken, uit zowel binnen- als buitenland. Meedoen? In Flevoland worden ieder jaar de meest uiteenlopende sportevenementen georganiseerd. De Triathlon van Flevoland, Mud Masters, Fish Potato Run en de Tulpen Classic, om maar wat te noemen. Of kies je liever het ruime sop tijdens de Almere Regatta? Geen probleem, het kan in Flevoland.

Bekijk sportevenementen in Flevoland
Vrouwelijke hardlopers zwaaien tijdens het hardlopen bij de Almere City Run in Flevoland Hardlopers lopen hard op een fietspad tijdens de Challenge Almere-Amsterdam in Flevoland