Natuur in Flevoland

Waar je ook woont in Flevoland, de natuur is altijd dichtbij. De woonwijken zijn groen, de parken groot en de bedachte natuur is inmiddels veranderd in uniek natuurgebied. Prachtige natuur waarin je eindeloos kunt wandelen, fietsen en sporten. Maar die ook voor heel veel woongenot zorgt. Voor rust en ruimte. En hou je van water? Dan woon je in Flevoland ook goed. Aan en op de meren en plassen kun je heerlijk genieten en heel veel verschillende watersporten beoefenen.

Flevoland - Vanuit je huis zo de natuur in

Wandelen en fietsen

Waar kun je zo vanuit je huis de natuur in wandelen? Het kan in Flevoland. De meeste steden en dorpen in Flevoland hebben veel groen. Ook grenzen ze vaak aan een stadsbos met prachtige fiets- en wandelroutes. Heerlijk om je hoofd even leeg te maken of om te wandelen met je hond. Veel bossen in Flevoland zijn zeer hond-vriendelijk. Ze mogen er loslopen en er zijn waterpartijen waar ze lekker even kunnen zwemmen.

Meer over fietsen en wandelen in Flevoland
Man en vrouw fietsen door de natuur in Zeewolde, Flevoland Man en vrouw wandelen door de natuur van de Oostvaardersplassen naar een uitkijkhut in Flevoland

Flevoland - heeft unieke bossen

Alles behalve saai

Amy Zeeman is boswachter in Almere en kan vol passie over de natuur in Flevoland vertellen. Zo laat ze voor de campagne Nederland plant bomen EO-presentator Bert van Leeuwen de schoonheid zien van de genenbank in het Roggebotzand in Dronten. ‘Flevoland is allesbehalve saai.’ 

Lees hier het verhaal van Amy

Almere - Modern, maar ook veel groen

Eindeloos buiten spelen

Geboren in Amsterdam, opgegroeid in Almere. Joyce Hoed kwam als 3-jarig meisje met haar ouders, tweelingzus, broer en zus naar Almere. ‘Het was ge-wel-dig om er als kind op te groeien. Almere was toen nog één grote zandbak. Eindeloos spelen in de middle of nowhere' Deze vrijheid, de eindelose natuur zorgde ervoor dat Joyce gefascineerd raakte door natuur.

Lees hier het verhaal van Joyce

Actief bezig blijven - In de natuur van Flevoland

Het verhaal van - Wim de Graaf

Gids en gastheer bij Bezoekerscentrum De Gesteentetuin

De Gesteentetuin ligt op een steenworp afstand van voormalig eiland Schokland, waar de geschiedenis in het oudste gedeelte van dit piepjonge land letterlijk voor het oprapen ligt.

Lees het verhaal van Wim de Graaf

Het verhaal van - Zeearend Jannie

Flevolands eerste zeearend

Jannie is de eerste zeearend die is geboren in een gebied van Het Flevo-landschap. En de eerste zeearend die is geboren in de gemeente Almere.

Lees het verhaal van Zeearend Jannie
Close-up van een Zeearend in Flevoland Een vogelnest hoog in de bomen van Flevoland

Een verhaal van - Het Urkerveld Flevolandschap

Natuurgebied Het Urkerveld

Het Urkerveld is nieuw natuurgebied aan de noordkant van Urk. Van een oud bos via een struweel van struiken met bloemen en vruchten naar een open landschap met kruidenrijk grasland, en dan de machtige dijk op. 

Lees het verhaal van Urkerveld
Inval van de zon tussen de bomen in het Urkerbos in Flevoland Een steen op een open plek in het lanschap van het bos in Flevoland