Wonen op het water

In Flevoland is het heerlijk wonen. Hier is nog van alles mogelijk. Of je nu wilt wonen in de natuur, wonen aan het water, of wonen in de stad. Het is zelfs mogelijk om je eigen huis te bouwen in Flevoland. 

Flevoland biedt ruimte. Ruimte om te sporten, om te recreëren. Ruimte voor grote festivals en culturele activiteiten. Maar ook ruimte om je ambities waar te maken, om te creëren. Goede ideeën ontstaan hier vanzelf. Want zeg nou zelf: als je meters onder zeeniveau kunt leven, dan kun je toch alles? 

Wonen op het Water - woonboot Lelystad

Midden in de natuur. Verscholen tussen het groen. In de nieuwbouwwijk Warande, aan de zuidrand van Lelystad, liggen in totaal acht drijvende woningen aan de Torenvalktocht. In één van deze woningen wonen Rien de Kloet en Marianne Kramer die nog iedere dag het vakantiegevoel ervaren. 

Lees hier het verhaal over Marianne en Rien

Henk Krol is verliefd op Zeewolde

Het hele jaar door een vakantiegevoel. Dat heeft Henk Krol (73). De oud-politicus en voormalig hoofdredacteur van de Gay Krant werd in de zomer van 2022 op slag verliefd op Zeewolde. ‘Ik kende Zeewolde helemaal niet. Maar wát een ruimte, wát een groen en bovenal: wát een vriendelijke mensen. Hier valt alles op zijn plek.’  

Lees hier het verhaal van Henk Krol

LEEF in Flevoland