Smaak in Flevoland

Houd jij van lekker en lokaal eten? Dan woon je in Flevoland goed. Flevoland is één van de meest productieve landbouwgebieden van de wereld. Het is nieuw land dat werd ontgonnen uit de zee. Het is een bijzondere provincie, waar alles maakbaar is en waar tonnen aan voedsel verbouwd wordt. We hebben in Flevoland een prachtig en divers voedsellandschap. Je kunt de producenten van ons voedsel op verschillende manieren leren kennen. Breng een bezoek aan een markt, boerderijwinkel of -automaat bij jou in de buurt en laat je inspireren om heerlijke gerechten te koken.

Smaakzoekers op wielen

Flevolandse smaakzoekers Nadia Zerouali en Sharon de Miranda gaan in een foodtruck op zoek. Op zoek naar de smaak van Flevoland. Door de lens van voedsel bekijken ze onze jongste provincie die gemaakt is om Nederland te voorzien van voedsel. In deze speciale serie bezoeken Nadia en Sharon boeren, vissers, bakkers, imkers en andere smaakmakers en koken ze op unieke plekken wereldse gerechten met lokale producten. De uitkomst? Zes overheerlijke gerechten die samen een Flevolands menu vormen. Via deze pagina kun je alle afleveringen van 'Smaakzoekers op wielen' bekijken, vindt je alle adressen en natuurlijk de recepturen om ook thuis dit menu te bereiden.

Aflevering 1: Brood

We beginnen bij de basis: onze smaakzoekers duiken in de historie van Flevoland en in de wereld van brood.

Bekijk hier aflevering 1: Brood

Aflevering 2: Voorgerecht

Hoe worden de inwoners in onze stad gevoed? Onze smaakzoekers ontdekken verschillende vormen van stadslandbouw in Almere. 

Bekijk hier aflevering 2: Voorgerecht

Aflevering 3: Tussengerecht

Bij vis en wijn zul je wel gelijk denken aan Italie... Onze smaakzoekers ontdekken dat Flevoland dit ook te bieden heeft.

Bekijk hier aflevering 3: Tussengerecht

Aflevering 4: Hoofdgerecht

Onze smaakzoekers krijgen bezoek! Samen met Senait en Lulu bereiden de dames een bijzonder Almeers gerecht.

Bekijk hier aflevering 4: Hoofdgerecht

Aflevering 5: Kaas

Zoet of kaas? In ons menu hoef je niet te kiezen! Op zoek naar Flevolandse zuivel. 

Bekijk hier aflevering 5: Kaas

Afl.6: Nagerecht

Tot slot, sluiten we het menu af met een bijzonder (gemakkelijk) dessert. 

Bekijk hier aflevering 6: Nagerecht

Sharon en Nadia zijn op zoek gegaan naar de smaak van Flevoland. En die hebben ze gevonden! De dames zijn verrast door de hoeveelheid lekkere en goede producten die de provincie te bieden heeft en over de producenten die er dag in en dag uit voor zorgen dat wij, inwoners van Flevoland, kunnen genieten van deze producten. 

Je hebt de dames kunnen volgen tijdens hun bezoeken aan lokale bakkers, vissers, boeren. Met alle ingrediënten hebben ze een geweldig lokaal 6-gangen menu samengesteld. Ben je benieuwd hoe alle gerechten samenkomen? Bekijk dan vooral hieronder de laatste aflevering van de serie Smaakzoekers op wielen.

Bekijk hieronder - de aflevering over het hele menu

De recepturen van onze smaakzoekers

Informatie

Smaakzoekers op wielen is in opdracht van Almere City Marketing ontwikkeld door Studio Daagsch in samenwerking met Gemeente Almere, InFlevoland, Visit Flevoland, Provincie Flevoland en Gemeente Urk. Het concept is ontwikkeld door Studio Daagsch en Buro Eetkunde en de productie door KLEI.

Heb je vragen, ideeen, suggesties of feedback? Neem dan contact op met Eva Flantua