Sporten in Flevoland

Hou je van sporten dan woon je in Flevoland goed. Prachtige natuur en een goede infrastructuur zijn ideaal om heerlijk te sporten in Flevoland. Denk aan voldoende wandel- en fietspaden, speeltuinen, parken en bossen. Maar ook als je wilt sporten in verenigingsverband, zijn er in Flevoland legio mogelijkheden. Op het water, in een sporthal of op één van de vele voetbalvelden. Gewoon voor de fun, of met de focus op een topsport carrière. Sporten in Flevoland kan op alle mogelijke manieren.

Breedtesport - Sporten in Flevoland

Sporten is voor iedereen

In Flevoland hoef je niet stil te zitten. Op sportgebied is er heel veel te doen. Want Flevoland is een sportieve provincie met heel veel sportverenigingen. Er is voor iedereen wel een leuke sport te vinden, Het maakt niet uit in welke gemeente je woont. Individueel of in teamverband, het kan allemaal. Doe je mee? 

Lees meer over sporten in Flevoland
Vrouwen voetballen in het zand tijdens Beachsoccer Dronten in Flevoland Roeiers in een boot op het water met golven tijdens de Vuurtorenrace Urk in Flevoland

Lilian de Geus

‘Flevoland voelt nog altijd aan als thuiskomen. Bij mijn ouders, mijn broer en bij Almere Centraal, de windsurfclub waar het allemaal begonnen is’. Lilian de Geus groeit op in Almere, voetbalt er op hoog niveau, maar kiest op haar 18e toch voor windsurfen. Sindsdien reist ze de hele wereld over en wint vele races, één EK en drie WK’s. Lilian droomt nog steeds van Olympisch goud, misschien straks in Frankrijk.

Lees Lilian's verhaal

Topsport - Sporten in Flevoland

Topsporter worden?

Stel, je bent heel goed in een bepaalde sport. Dan wil je natuurlijk meer. Wereldkampioen worden bijvoorbeeld. Welke sporter droomt daar nou niet van? In Flevoland helpen we sporttalent om die droom uit te laten komen. Ben je een bovengemiddelde sporter dan kun je aankloppen bij Topsport Flevoland. Zij faciliteren talentontwikkeling en geven jonge sporters de mogelijkheid om zich te ontwikkelen tot topsporter.  

Ontdek mogelijkheden voor topsport
Schemers in een gymzaal, waaronder sporttalent Jocy Celie in Flevoland Een meisje galoppeert met een paard langs het water tijdens de discipline eventing van paardrijden in Flevoland

Sportevenementen - Sporten in Flevoland

Kijken of meedoen

Jaarlijks worden veel sportevenementen in Flevoland georganiseerd die duizenden bezoekers en deelnemers trekken, uit zowel binnen- als buitenland. Meedoen? In Flevoland worden ieder jaar de meest uiteenlopende sportevenementen georganiseerd. De Triathlon van Flevoland, Mud Masters, Fish Potato Run en de Tulpen Classic, om maar wat te noemen. Of kies je liever het ruime sop tijdens de Almere Regatta? Geen probleem, het kan in Flevoland.

Bekijk sportevenementen in Flevoland
Vrouwelijke hardlopers zwaaien tijdens het hardlopen bij de Almere City Run in Flevoland Hardlopers lopen hard op een fietspad tijdens de Challenge Almere-Amsterdam in Flevoland