Verhaal Dorien Coster

Er is werk genoeg in de zorg. Ook in Flevoland zijn we hard op zoek naar enthousiaste zorgzame mensen die het als hun roeping zien om iets voor de medemens te betekenen. Iedereen legt daarin zijn eigen pad af. Luister maar naar Dorien Coster, zei is leerling OK-assistent Chirurgie in het Flevoziekenhuis. Dorien heeft jarenlang met plezier als diëtist gewerkt. Toch koos ze er anderhalf jaar geleden voor om het roer om te gooien. Inmiddels zit ze in het tweede jaar van de opleiding tot OK-assistent chirurgie.
 

Overstap

Medische series

Als kind keek ik al graag naar medische series. Ik wilde patholoog anatoom worden, maar daar had ik jammer genoeg niet de juiste vooropleiding voor. Uiteindelijk koos ik voor diëtist. Tijdens mijn stage mocht ik meelopen op de OK. Ik zag een buismaagoperatie, eigenlijk was ik toen al verkocht. Ik heb mijn studie afgemaakt en jarenlang als diëtist gewerkt. Pas vorig jaar heb ik de overstap durven maken. Inmiddels ben ik ruim een jaar onderweg en geniet elke dag van mijn nieuwe beroep.

Dorien Coster is leerling OK-assistent Chirurgie in het Flevoziekenhuis Werken op de IC in het Flevoziekenhuis in Almere

Teamwork

Medische techniek

Ik ben gefascineerd door de medische techniek en door het teamwork, iedereen doet ertoe. Ik haal de patiënt op uit de holding en breng hem of haar naar de OK. Ik geniet van dat korte moment van contact. Tijdens de OK geef ik de instrumenten, gazen en klemmen aan. Je moet constant alert zijn. Waar zijn ze nu, wat hebben ze nodig? Ik zie en hoor alles om maar zo snel mogelijk te leren." Dorien kan het iedereen aanraden om een carrière in de zorg te overwegen. Wil je hier meer over weten, neem dan eens contact met het Flevoziekenhuis.

Dorien Coster is leerling OK-assistent Chirurgie in het Flevoziekenhuis