Leef in Almere

De jongste stad van Nederland. Een stad met indrukwekkende architectuur van wereldberoemde architecten, een groot modern centrum, meer dan 440 kilometer vrij liggende fietspaden, een kustlijn van 42 kilometer, de Oostvaardersplassen, stadsstranden en fantastische evenementen. Wonen in Almere doe je op jouw manier en zoals jij wilt.  

Wonen - in Almere

Een scala aan mogelijkheden

Almere biedt diverse woonmogelijkheden, zodat jij kunt wonen hoe je dat zelf wilt. Bijvoorbeeld aan het water, groots of in het centrum. Almere is ook een duurzame stad, waar groen wonen mogelijk is. Weet jij al precies hoe je wilt wonen? Of kies ervoor om je eigen droomhuis te bouwen. Het kan allemaal in Almere. 

Ontdek alles over wonen in Almere
Gebouw Side by Side, onderdeel van de architectuur in Almere, Flevoland Meisje met een emmertje en schelp in haar handen in Almere Poort, Flevoland

Een hypermoderne stad - met veel groen en water

Eindeloos buiten spelen

Geboren in Amsterdam kwam Joyce Hoed als 3-jarig meisje met haar ouders, tweelingzus, broer en zus in Almere wonen. De flat in Amsterdam werd ingeruild voor een ruime eengezinswoning. ‘Het was ge-wel-dig om hier als kind op te groeien. Almere was toen nog één grote zandbak. Eindeloos spelen in de middle of nowhere. Heerlijk! Hier ontstond ook haar facinatie voor de ongerepte natuur. 

Lees hier het hele verhaal van Joyce

Voorzieningen - in Almere

Wonen in één van de mooiste ‘New Towns’ van Europa

Het centrum van Almere heeft 400 winkels met grote internationale namen. Dus hou je van shoppen, dan kun je hier flink je gang gaan. Naast shoppen kun je er ook genieten van cultuur, uitgaan en horeca. Daarnaast is Almere bekend om haar architectuur. Hoe leuk is het om in de Regenboogwijk te wonen, of in de Wave. Allemaal unieke ontwerpen van internationale architecten die het wonen in Almere bijzonder maken. 

Meer over de wijken in Almere
Gezin met bolderkar door de natuur in Almere, Flevoland Jongeren met drankjes op een terras in Almere Centrum, Flevoland