Leef in Lelystad

Groen, ruim, veilig en comfortabel. Wonen in Lelystad is fijn. Een verrassend veelzijdig woningaanbod, culturele voorzieningen, goede restaurants en bijzondere natuur, zoals De Markerwadden en de Oostvaardersplassen. En dat binnen een uur rijden van steden als Amsterdam, Utrecht en Zwolle. 

Wonen - in Lelystad

Laat iedere woondroom uitkomen

De vele nieuwbouwprojecten in Lelystad bieden een ruime variatie in woonstijlen en –mogelijkheden. Wonen in het groen, aan de golfbaan, op of aan het water. Met de onbegrensde ruimte en het groene karakter van de stad is iedere woondroom mogelijk.  

Meer over wonen in Lelystad
Vooraanzicht van rijtjeswoningen in Parkwijk Lelystad in Flevoland

Lelystad - Heerlijk die rust en die ruimte

Alles binnen handbereik

Een rasechte Amsterdammer die de drukke stad verruilde voor een leven op de voormalige zeebodem. Waar ze met volle teugen geniet van het groen, de rust en de ruimte. ‘Het was natuurlijk in het begin echt wel even wennen’, bekent Diliane. ‘Amsterdam is een drukke stad met volop mogelijkheden om uit te gaan. Even gezellig iets eten of naar het theater; ik vind dat supergezellig. En ja, dat is in Lelystad natuurlijk anders. Maar nu voel ik me hier echt helemaal thuis’, zegt Diliane Zandwijken.

Lees hier het verhaal van Diliane

Voorzieningen - in Lelystad

Omgeven door eindeloos veel natuur

Woon je in Lelystad dan heb je de Oostvaardersplassen als achtertuin, het IJsselmeer als vijver en een fashion outlet als winkelstraat. Natuur is in Lelystad altijd dichtbij, zoals Natuurpark Lelystad, ruime parken, grote bosgebieden, het Marker- en IJsselmeer en natuurlijk natuurgebied Oostvaardersplassen. Het is dan ook niet vreemd dat Lelystad heel veel fiets- en wandelpaden heeft, stranden en waterrecreatiemogelijkheden zoals een heus kitesurfstrand.  

Meer over wonen in Lelystad
Wielrenners in de natuur van Lelystad, Flevoland Kinderen spelen in het water van het Belevenissenbos in Lelystad, Flevoland