Leef in Zeewolde

Zeewolde, bos op de zeebodem, het jongste dorp van Nederland. Waar wonen, werken en recreëren samenkomen in een prachtige combinatie van water, strand, bossen en uitgestrekte polders. Zeewolde straalt de sfeer van een vakantiedorp uit. Wie wil daar nou niet wonen? 

Wonen - in Zeewolde

De sfeer van een vakantiedorp

Wonen in Zeewolde betekent binnen tien minuten het water op of het bos in. Het is een ideale woonplaats voor mensen die van rust, ruimte, groen en water houden. De jongste gemeente van Nederland is nog volop in ontwikkeling. Naast verschillende nieuwbouwwoningen worden er diverse kavels aangeboden waarop jij je eigen huis kan (laten) bouwen. Door de centrale ligging is Zeewolde bovendien een goede uitvalsbasis voor trips in de omgeving.  

Meer over wonen in Zeewolde
Een bootje in de haven met water in Zeewolde, Flevoland Een boot in de haven met water in Zeewolde, Flevoland

Voorzieningen - in Zeewolde

De prachtige ligging

De prachtige ligging van Zeewolde, aan het water en centraal in Nederland, heeft veel te bieden. Zo kun je eindeloos wandelen of fietsen in het Horsterwold of één van de vele stranden bezoeken. Met 21 kilometer 'kustlijn' is er altijd wel een strand naar keuze te vinden. Zo is er een jongerenstrand, met Atol, een hondenstrand, een strand voor gezinnen met jonge kinderen maar er zijn ook diverse kleinere strandjes, voor de rustzoekers. Wat zeker opvalt langs de kust van het Wolderwijd, is het kenmerkende tulpeiland. Hier kun je heerlijk aan het strand liggen of je bootje afmeren in de kop van de Tulp en genieten van het prachtige eilandje. 

Alles over leven in Zeewolde
Luchtfoto van het land in Zeewolde, Flevoland Tulpen en water in Zeewolde, Flevoland