B&B Open Doors

Bed & Breakfast Open Doors is de eerste maandwinnaar van de #GreenVibesAward. Wat is het verhaal achter dit bedrijf en de relatie met de thema's van de Floriade Expo 2022?

Toen B&B-eigenaar Milly Breton van Groll voorheen bij VVV Almere werkte, merkte ze daar dat er veel vraag naar bed & breakfast-overnachtingen was. Hier is ze slim op ingesprongen met haar B&B Open Doors in Almere-Stad. Op de coronatijd na heeft ze het al jaren lekker druk met boekingen. Zeker tijdens de Floriade, nu er veel Duitsers en Engelsen kamers boeken en veel gasten zelfs voor hele weken inchecken. De vlaggen, wimpels en stickers uit de #GreenVibes-toolkit vallen goed in de smaak bij de gasten, die daardoor al bij aankomst helemaal in de Floriade-mood komen.

B&B Open Doors haakt fanatiek aan bij het Floriade-thema duurzaamheid, want Milly stelt gratis fietsen aan haar gasten ter beschikking zodat ze hun auto’s laten staan, ze serveert een vegetarisch ontbijt en ze vermijdt het gebruik van niet-recyclebaar plastic. Daarnaast heeft ze maar liefst drie regentonnen, waarmee ze al haar planten bewatert én haar ramen zeemt. Ook het Floriade-subthema ‘Energising the city’ is bij Open Doors al een dagelijkse realiteit doordat er alleen spaarlampen worden gebruikt en deze, maar ook alle andere elektrische apparatuur zoals verwarming en koeling, volledig op zonnestroom werken. Een mooi voorbeeld van #GreenVibes.

Op de foto de met #GreenVibes aangeklede kamer van B&B Open Doors.

Meer info over B&B Open Doors