Camping Waterhout

Camping Waterhout is de vijfde en laatste maandwinnaar van de #GreenVibesAward. Wat is het verhaal achter dit bedrijf en de relatie met de thema's van de Floriade Expo 2022?

Camping Waterhout bevond zich jarenlang op het terrein waar van april tot begin oktober de Floriade Expo 2022 plaatsvond. Na de nog vrij recente verhuizing heeft de camping aan de Noorderplassen een nieuwe plek voor zichzelf én voor zijn kampeergasten gecreëerd. Sinds april dit jaar weten vooral veel Duitse Floriadebezoekers Camping Waterhout te vinden. De Almeerse natuur rondom de camping, waarvan eigenaar Jeanine Fokkens aangeeft dat die energie geeft en helend is voor lichaam en geest, spreekt hen zeer aan.

De campinggasten zien op de camping niet alleen de vrolijk gekleurde kussentjes van de foto hiernaast, maar worden ook door de fier wapperende #GreenVibes-vlag op de aanwezigheid van de Floriade Expo geattendeerd. Net als op de Floriade is ook bij Camping Waterhout duurzaamheid een belangrijk element: de camping is gasloos en het licht en de warmte zijn afkomstig van zonnepanelen en warmtepompen. Ook wordt het park zo veel mogelijk natuurlijk begroeid en worden er milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt.

Op de foto: kussentjes in de stijl en kleuren van Floriade in de Regio.

Meer info over Camping Waterhout