Fiederels MTB-camping

Fiederels MTB-camping is de vierde maandwinnaar van de #GreenVibesAward. Wat is het verhaal achter dit bedrijf en de relatie met de thema's van de Floriade Expo 2022?

Camping Fiederels en Bikepark Bant zijn pas in juni van dit jaar geopend. Voorheen had eigenaresse Els Haartsen op deze locatie een koelbedrijf voor winterwortels. De ruimte en mooie locatie tussen bosstroken lenen zich perfect voor een camping. Het bikepark is een ideale toevoeging aan de aangrenzende mountainbikeroute.

De camping streeft op diverse manieren duurzaamheid na. Zo is de gasaansluiting dit jaar verwijderd en ligt het dak van de voormalige wortelopslag vol met zonnepanelen, die de campinggasten van groene stroom voorzien. Op het dak van het toiletgebouw liggen solar tubes, waarmee warm water en vloerverarming worden geregeld. Een wasdroger is er niet op het terrein; de was wordt buiten aan de lijn gedroogd.

De voor gasten vrij toegankelijke groentetuin op het terrein voorziet niet alleen de eigenaar maar ook (via het groentekraampje aan de weg) campinggasten, mensen uit het dorp en andere voorbijgangers van biologisch en lokaal geteeld voedsel. En, uiteraard, wordt met het bikepark het gebruik van de fiets gestimuleerd.

Op de foto: bezoekers van het Bikepark met groene #GreenVibes-zadelhoesjes op hun fietsen, een lokaal geteelde courgette in de hand en een Floriade-in-de-Regio-vlag op de achtergrond. Ook te zien: de zonnepanelen op het dak en de duurzaam in de zon drogende was.

Meer info over Fiederels MTB-camping