MS Waddenzee

MS Waddenzee is de tweede maandwinnaar van de #GreenVibesAward. Wat is het verhaal achter dit bedrijf en de relatie met de thema's van de Floriade Expo 2022?

Ans Fromm is een veelzijdige ondernemer, met o.a. het schip MS Waddenzee en de Nieuw Land Bus in haar beheer. Ze woont in Lelystad en heeft om die reden ook activiteiten in deze regio ontwikkeld. Ze wil graag de unieke ontstaansgeschiedenis van de provincie vertellen aan de bezoekers. “We willen verbinden, letterlijk en figuurlijk. We varen en rijden door het landschap met onze schepen en onze bus. Terwijl we dit doen, nemen we de bezoeker mee in het verhaal van Flevoland. Varen door het verleden, het heden en de toekomst.”

Ans merkt dat buitenlandse journalisten en bedrijven door de komst van Floriade ook geïnteresseerd zijn in de rest van onze provincie. Ook toeristen koppelen een bezoek aan de Floriade vaak aan een extra uitje in de provincie. Ze vindt daarom het idee om de #GreenVibes door Flevoland te verspreiden een mooi concept en doet er vol overgave aan mee. Haar gasten snappen de groene aankleding niet altijd direct, maar ze legt deze zoveel mogelijk uit. Ook het Floriade-thema duurzaamheid is haar niet vreemd: “Door het ontwerp van het onderwaterschip is deze energiezuinig en verstookt weinig brandstof en de stroomvoorziening aan boord wordt ondersteund door zonne-energie.”

Op de foto hiernaast een met de #GreenVibes-vlag uitgerust schip; hieronder de #GreenVibes-wimpel op de boeg.

Meer info over MS Waddenzee