ZWAAN Buitensport

ZWAAN Buitensport is de derde maandwinnaar van de #GreenVibesAward. Wat is het verhaal achter dit bedrijf en de relatie met de thema's van de Floriade Expo 2022?

De ouders en grootouders van Jurgen Zwaan hebben zich als fruittelers in Flevoland gevestigd. Nadat ze met dat bedrijf zijn gestopt, hebben ze 1 hectare grond behouden. Hier heeft hij met natuurlijke materialen, dus heel duurzaam, een survivalbaan op gebouwd. Je kunt hier klimmen en klauteren, vlotten bouwen en nog veel meer. Maar ZWAAN Buitensport gaat ook met zijn activiteiten naar door de klanten gewenste locaties toe.

Zo ook met de klimwiek, die in het kader van de Floriade Expo 2022 van een #GreenVibes-vlag is voorzien. De klimwiek is van afval gemaakt, dat in deze vorm een nieuw leven heeft gekregen. Ook op andere gebieden streeft Jurgen, net als de Floriade Expo, duurzaamheid na, waaronder kleinschalig blijven met oog voor detail en het aanleggen van een blotevoeten pad door de biologische fruitteelt, om bezoekers in hun vrije tijd de natuur te laten ervaren.

Op de foto: de #GreenVibes-vlag in de top van de klimwiek.

Meer info over ZWAAN Buitensport