Agro & Food in Flevoland

De agrarische sector is één van de grootste economische sectoren van Flevoland. Niet alleen door grootschalige productie, maar ook door innovatie. Door de goede structuur en waterhuishouding, heeft Flevoland een van de beste gronden. 

Daarnaast wordt er veel geïnnoveerd om meer, beter en efficiënter te kunnen produceren. We zijn een wereldspeler in het voeden van de wereld. Maar we kijken ook heel goed wat we lokaal bij kunnen dragen aan de voedselvoorziening.  

Bauke van der Veen - bestuurslid van Flevofood

Een man laadt fruitkistjes uit in Flevoland

Een man laadt fruitkistjes uit in Flevoland

© Feenstra Fotografie
© InFlevoland

Lokaal verhaal: Flevofood

‘Flevoland is dé groentetuin van Europa. We hebben een enorm divers aanbod: meer dan 1.000 producten. Elk seizoen kunnen we er in onze provincie gezond en gevarieerd van eten', aldus Bauke van der Veen.

Lees Bauke's verhaal

Life contains beautifull things - Passie voor het leven

© Feenstra Fotografie
© Feenstra Fotografie

Liever Flevoland dan Italië

Lekker eten, een goed glas wijn en mooie gesprekken in fijn gezelschap... Wie houdt daar nu niet van. Zo ook Shrirley en Barry. Al jaren droomde dit tweetal van een bestaan als wijngaardeniers in Italië. De droom werd werkelijkheid. Alleen op een andere locatie. Ze ontdekten Oosterwold bij Almere. Een uniek gebied met veel natuur en toch vlakbij de stad. Ze trokken de stoute schoenen aan en ruilden hun plannen voor Italië in voor Flevoland.

Lees hun verhaal

Agro & Food - In Flevoland

Boeren met ambitie - Hofleverancier van lokaal voedsel

© InFlevoland
© InFlevoland

De Lelystadse Boer

Het buitengebied van Lelystad wordt wel ‘de groentetuin van Europa’ genoemd. Maar de Lelystadse boeren hebben veel meer ambities. Ze willen hofleverancier van lokaal voedsel zijn, duurzaam en verantwoord.

In het gebied van De Lelystadse Boer – rondom Lelystad Airport – blijft het nu en in de toekomst goed boeren, dat is hun missie. Dat mag iedereen weten, daarom vertellen ze graag hun verhaal om stad en platteland met elkaar te verbinden.  

Meer over De Lelystadse Boer