Ooit was Flevoland zee. Dé bron van inkomsten voor veel dorpen rondom de Zuiderzee, waaronder Urk. Na de inpoldering was men bang dat Urk de visserij zou moeten verlaten. Maar niets is minder waar. De Urker vishandel ging door en bouwde innovatieve zeewaardige schepen en vertrok naar de Noordzee. Urk groeide uit tot een visdistributiecentrum van wereldformaat. De voormalige eilandbewoners zijn dan ook maar wat trots op hun ´Wonder van Urk´.
Een lachende visser op een schip in de haven van Flevoland
© InFlevolandEen varend schip op Urk in Flevoland
© InFlevolandAls visser moet je het allemaal zijn: ondernemer, omdenker, innovator, wereldverbeteraar of gewoon visser? Hendrik Kramer bouwde afgelopen jaren één van de meest moderne, elektrisch aangedreven viskotters ter wereld.
Lees Hendrik's verhaalEen kotter van Urk in golvend water, Flevoland
© InFlevolandOp Urk wordt gesleuteld aan de motor van een schip, Flevoland
© InFlevolandHet vissersleven zit in de genen van Urkers. Niet gek dus dat ze beschikken over opmerkelijke maritieme kwaliteiten. Wat je ook zoekt op het gebied van scheepsbouw of maritime, op Urk kun je het vinden. Cascobouwers, schilders, timmerbedrijven, installatiebedrijven, elektrotechniek, survey en crewing, communicatie en ICT. Urk Maritime is hét samenwerkingsverband van al deze nautische specialiteiten.
Lees meer over Urk MaritimeIndustrie in de haven met schepen op Urk, Flevoland
© InFlevolandEen overzicht van industrieterrein met mogelijkheid tot het aanleggen van boten in Urk, Flevoland
© InFlevolandUrk heeft een belangrijke positie binnen de internationale visserij en is koploper op het gebied van kennis en innovatie. Port of Urk is de volgende logische stap om de sterke internationale positie te verstevigen.
Meer over Port of Urk