Leef in Dronten

In de gemeente Dronten liggen het stedelijke Dronten en de dorpen Biddinghuizen en Swifterbant. In de dorpen kun je heerlijk rustig wonen. En voor faciliteiten zoals een theater, sportfaciliteiten en culturele activiteiten kun je terecht in Dronten. Dronten heeft veel recreatiemogelijkheden. Aan de stranden van de meren, of in de bossen van Roggebotzand of het Spijkbos.  

Wonen - in Dronten

© InFlevoland
De Havenkade vanaf een steiger met aan de overkant van het water woningen in Dronten, Flevoland

De Havenkade vanaf een steiger met aan de overkant van het water woningen in Dronten, Flevoland

© InFlevoland

Dorps wonen met alle gemakken van een stad

Wonen in Dronten heeft veel te bieden: ruim opgezette wijken, een aantrekkelijk prijsniveau en zowel voor kopers als huurders een gevarieerd woningaanbod. Welke woonwensen je ook hebt, in Dronten kun je alle kanten op.

Alles over wonen in Dronten

Voorzieningen - in Dronten

© InFlevoland
© InFlevoland

Legio mogelijkheden voor buitenrecreatie

Dronten bestaat voor een groot deel uit natuur en landbouwgrond. Vandaar de legio mogelijkheden om te recreëren, zoals wandelen en fietsen. Daarnaast heeft Dronten een lange kustlijn met gevarieerde stranden, waar je kunt genieten van de ondergaande zon, waterskiën of windsurfen. Maar ook andere activiteiten zoals golfen, schaatsen, funshoppen of uitgaan kun je in Dronten goed doen. 

Lees over recreatie in Dronten

De Klusbus van AZC Dronten - Handjes voor hulpvraag

Zinvolle dagbesteding

Het AZC in Dronten is een dorp van 134 bungalows waar 1.000 asielzoekers gehuisvest zijn. Om de dag door te komen doet een flink aantal bewoners vrijwilligerswerk op het centrum. Maar sommigen hebben de motivatie om meer te doen. ‘s Ochtends ‘werken’ op het AZC en ‘s middags bij de Kringloop bijvoorbeeld. Zo is de klusbus ontstaan. 

Lees het verhaal