Leef op Urk

Urk, de Parel van Flevoland. Pittoresk, levendig en karakteristiek, waar je nog steeds het eilandgevoel beleeft. Traditie en vernieuwing gaan hand in hand op Urk. Het traditionele was-ophangen bijvoorbeeld versus het in bezit hebben van één van de modernste vissersvloten van Europa. Wonen op Urk betekent gezelligheid, saamhorigheid en ons-kent-ons. 

Wonen - op Urk

Wees er snel bij

Pittoresk wonen kun je op het oude gedeelte van Urk. Wie de kleine huisjes in het oude dorp ziet kan zich niet voorstellen dat daar vroeger gezinnen met wel 6, 8 of 10 kinderen woonden. Nu zijn de huisjes vooral populair bij jonge gezinnen, alleenstaanden en oudere echtparen.

Naast het oude Urk bestaat het andere deel van Urk uit nieuwbouw waar met name de jongere bevolking van Urk woont. Maar een Urker is gastvrij en iedereen is van harte welkom. De nieuwbouwwijken stromen daardoor snel vol. Het is dringen geblazen als er weer een paar kavels verkocht worden. Dus wees er snel bij.  

Meer over wonen op Urk
Woningen op een dijk bij de vuurtoren in Urk, Flevoland

Urk - Pittoresk, levendig en karakteristiek

Geboren en getogen

Rense is de derde generatie Bakker. Hij is geboren en getogen in de lichtwachterswoning naast de vuurtoren. Na zijn opa en vader woont Rense er nu met zijn gezin. ‘Mijn opa was heel trouw aan zijn werk. Mijn vader was luchtiger. Hij grapte altijd dat hij de hoogste functie van heel Urk had, vuurtorenwachter. De functie bestaat nu niet meer. Toch voel ik me verantwoordelijk om hun werk voort te zetten. Ik heb een band met deze plek.’

Lees hier het verhaal van Rense
Man voor de vuurtoren op de dijk op Urk in Flevoland Man bij het licht in de vuurtoren op Urk in Flevoland

Voorzieningen - op Urk

Gezelligheid

Door de ligging van Urk aan het IJsselmeer is het ook een geliefde plek voor waterrecreatie. Op Urk zijn verschillende fiets- en wandelroutes te vinden. Bijvoorbeeld in het Urkerbos en langs de dijk naar Lemmer. En natuurlijk heeft Urk een gezellige oude dorpskern, met boetiekjes, een haven en diverse restaurantjes.  

 

Meer over leven op Urk
Lampjes en boten in de haven in Urk, Flevoland Een strand, water en windmolens in de haven in Urk, Flevoland