Brandmanager André de Vries

Mijn verhaal

'Voor wie mij nog niet kent, ik ben André de Vries (49). Onder andere manager van de Bedrijvenkring Urk, maar ook iemand met een achtergrond in communicatie. Ik vind het een eer om als Urker onze prachtige provincie in de spotlights te mogen zetten'. 

Genieten van de ruimte

'Op mijn racefiets geniet ik wekelijks van de ruimte, het uitgestrekte en de weidsheid van onze polders. Even lekker uitwaaien, het hoofd leegmaken. Dat kan het best in Flevoland. Maar er is natuurlijk nog veel meer te vertellen. Daarvoor schiet deze blog tekort'.

Met eigen handen opgebouwd

'Wel wil ik mijn eigen Flevoland-verhaal vertellen. Dan moeten we terug naar de jaren ‘40. Mijn opa kwam vanuit Haarlem naar Urk om mee te werken aan de inpoldering van Noord Flevoland. Om Urk eiland af te maken. Hij liep op Urk een meisje tegen het lijf met wie hij twee dochters kreeg. Eén van die dochters trouwde met een zoon van een visserman. De visserman die eerst met zijn bottertje op de Zuiderzee voorzag in het onderhoud van zijn gezin van 9 kinderen. Hij zocht – onder andere met die zoon – zijn geluk op de Noordzee. Het wonder van Urk ging niet aan zijn kottertje voorbij'. 

Het eiland Urk voor de inpoldering

Trots op Flevoland

'Er ontstond een florerend visserijbedrijf waarvan in de loop der jaren meerdere kotters het ruime sop konden kiezen. Er was ook tegenslag. Menselijk leed, oliecrisis, knellende quota en saneringen. Dat verhaal is te lang, maar als ik dit vertel dan vervult het mij met trots. Als Urker, maar ook als Flevolander. Want deze verhalen maken het verhaal van Flevoland waarvoor ik nu op pad mag!

Het dek van een vissersboot in Urk, Flevoland

Wat is jouw verhaal?

'Wat is jouw hoofdstuk in het verhaal van Flevoland? Ik ga graag met jou op zoek naar die mooie verhalen die een plek verdienen op ons platform'.

Algemeen: info@inflevoland.nl

Brandmanager:
André de Vries
andre@inflevoland.nl
06-22796712