#GreenVibesAward-winnaars

Het thema van 2022 is Growing Green Cities, waarbij duurzame ontwikkelingen op het gebied van voedsel, energie, groen en gezondheid centraal staan. Dit doen we onder de noemer #GreenVibes. Ondernemers die hun bedrijf in de periode mei t/m september 2022 op welke wijze dan ook in een groen jasje hebben gestoken (en dat via social media hebben laten zien), dongen mee naar de #GreenVibesAward. Er zijn in totaal vijf maandwinnaars, waaruit tijdens het vrijetijdscongres van Visit Flevoland één overall winnaar is gekozen.

Maandwinnaars

En de winnaar is geworden ....

Op maandag 7 november is tijdens het jaarlijkse vrijetijdscongres van Visit Flevoland de overall winnaar van de #GreenVibesAward bekend gemaakt: B&B Open Doors. Eigenaar Milly Breton van Groll mocht uit handen van gedeputeerde Jop Fackeldey maar liefst twee prijzen in ontvangst nemen: een cheque ter waarde van € 5.000 voor een duurzaamheidsinvestering in haar B&B en een uniek kunstwerk, gemaakt door Joost Garritsen, zelf eerder dit jaar winnaar van de Kunstchallenge voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Criteria op basis waarvan B&B Open Doors heeft gewonnen waren o.a. de mate waarin de door Visit Flevoland verstrekte toolkit is gebruikt om de locatie in #GreenVibes-sferen te brengen, hoe groot de diversiteit van de genomen duurzaamheidsmaatregelen is en in hoeverre die consequent in de bedrijfsvoering zijn doorgevoerd, hoe de investeringen in duurzaamheid zich verhouden tot de grootte van het bedrijf en in hoeverre de gasten/klanten worden geïnformeerd over en betrokken bij duurzaam recreëren.

Hoe kon je meedoen?

Hoe hebben die maandwinnaars zichzelf in de kijker gespeeld? Nou, door de volgende instructies op te volgen: steek jouw onderneming helemaal in een groen jasje met de items uit de toolkit en wees daarnaast zo creatief en groen mogelijk en post vervolgens foto's van je groen aangeklede onderneming op Instagram, Facebook en/of LinkedIn met de hashtag #GreenVibes en tag daarbij @VisitFlevoland.

Winnaars
Van mei t/m september werd er iedere maand een maandwinnaar gekozen. Na afloop van Floriade Expo 2022 werd uit alle maandwinnaars op basis van de hierboven genoemde criterial een overall winnaar gekozen.